duminică, 21 decembrie 2014

Aperitive de sarbatori partea a 2-a

Doua lucruri ma alina si ma vindeca de boala. Damigeana cand ii plina si mandruta cand e goala.

"Versuri din popor"

Ati observat ca atunci cand vorbiti cu cineva si interlocutorul nu mai are argumente foloseste un stereotip: ASTA E ALTCEVA !
Cand PRS era cat o franzela si nu stia decat sa gangureasca (am folosit corect DECAT), gangurea ceva de genul ... ta-ta-ta, hi-hi-hi, la-la-la. MRS (Mama lu' RS) era in vizita sa ne ajute si sa stea cu PRS (Puiul lu' RS). Si isi dadea cu parerea: Auzi ce copil destept ! deja zice TATA ! Eu incercam sa ma apar, ca nu poate fi spusa o minciuna la o varsta atat de frageda (Cica prima minciuna pe care o zice copilul e TATA). MRS insista: Zice TATA ! Intamplator, stateam pe balcon (cu PRS in brate) si priveam niste oameni de culoare mai bruna pe strada. Si PRS a inceput iarasi sa spuna ta-ta-ta aratand spre trecatori. Cu o satisfactie nemarginita, intreb pe MRS: E tac-su ala de trece ? Bag in sedinta pe RS ? Sau e doar gangureala si nu stie ce e ala tata ? Raspunsul a venit prompt: ASTA E ALTCEVA!

Pasta de peste

Ingrediente:

- conserve de ton in suc propriu, adica apa (oricate, in functie de cat produs finit vreti sa obtineti)
- 1/4 pachet de unt per conserva de ton
- jumatate de ceapa
- sare, piper, ulei, suc de lamaie (suc de lamaie sau helas - cum i se zicea pe vremuri)

Preparare:

Conserva de ton se deschide cu un deschizator de conserve` sau un cutit cu varf (asta e informatie pentru cei cu aceeasi pregatire ca RS). Se pune untul deasupra si se amesteca cu o furculita. Ceapa tocata brunoise se amesteca impreuna cu pestele, se potriveste de sare, piper si acreala.

Se orneaza dupa imaginatie cu serpi, rame, veverite moarte, asa ca RS. Imaginatia conteaza !

Salata de vinete

Ingrediente:

- un pachet de vinete coapte si puse la congelator (de mamica, de ma-sa, de ma-ta, nu conteaza de cine)
- ceapa la greu ! vreo 2-3 bucati
- ulei (daca le vreti impanate in ulei va trebuie mai mult de juma' de kil)
- sare
- unii mai fac cu 1-2 ardei grasi (dar acestia, ardeii, dau o oarecare amareala vinetelor cand nu sunt proaspete)

Preparare:

Vinetele se lasa la scurs, se toaca ceapa brunoise si se baga la robot. Se adauga uleiul din cand in cand.
Se orneaza cu chestii colorate. Precum le orneaza RS.


Legenda:
RS (rocket scientist) = nevasta
PRS (puiul de rocket scientist) = Diana, eu ii spun Pinguinul
MRS (mama de rocket scientist) = soacra
Legenda pentru prima generatie pe asfalt:
PAYSANNE (peizan) = tăierea legumelor în grosime de 1 – 2 mm, în diferite forme: rondele, pătrate, triunghiuri, jumătăți de rondele 
BRUNOISE = cubulețe de 2 mm x 2 mm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu